Beauty

Hoe krijg je meer volume in je haar?

Hoe krijg je meer volume in je haar?

Foto: Reese Witherspoon

Elke vrouw wil wel eens een volumineuze haardos om U tegen te zeggen. Wij helpen je met deze tips al een heel eind op weg.

1. Gebruik een platte borstel
Wanneer je je haar droogt, gebruik je best een platte borstel (de zogenaamde paddle brush). Met dit soort borstel kun je je lokken meer volume geven dan met een kam of smalle borstel.

2. Drogen is van groot belang
Hou je hoofd ondersteboven om je haren te drogen, wrijf ondertussen met je vingers over je haarwortels. Wat je ook kan doen is de droger op je wortels richten en dezelfde beweging maken met je vingers. Dit staat garant voor extra volume.

3. De juiste haarspray
Haarspray kan ook gevaarlijk zijn want als je er te veel van gebruikt, maakt het je haar net zwaar en vettig. Wees dus zuinig.

4. Kies je kapsel
Het juiste kapsel is zeker belangrijk. Knip je haar in laagjes voor het ultieme volume-effect.

5. Mousse vóór het drogen
Zodra je haar droog is, wordt het lastig om het te liften. Zorg er daarom voor dat je je lokken een volumeshot geeft als het nog nat is. Breng sowieso eerst wat mousse aan in je haar en ga het daarna drogen.

6. Gebruik warme rollers
Het ziet er ongelofelijk ouderwets uit, maar warme rollers zijn echt ideaal om volume te creëren! Werk af met een lichte lak.

7. Volume producten
Ze zijn er niet voor niets, al die volumeproducten. Gebruik eens een volumeshampoo, -spray of -masker.

styletoday

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees