Child Focus lanceert app voor opsporingsberichten

Child Focus lanceert app voor opsporingsberichten

Foto: *

Ter gelegenheid van de elfde 'Internationale Dag van de Vermiste kinderen' lanceert Child Focus drie apps voor opsporingsberichten. Met als thema 'Samen vinden we ze wel' mobiliseerde de organisatie vrijdag 6.500 deelnemers op twintig locaties in België.

Mobizz en Pocket Pro, twee bedrijven uit de Cronos Groep, ontwikkelden gratis de drie apps voor opsporingsberichten. Het nieuwe opsporingsinstrument is beschikbaar voor Android, iPhone en Windows Phone.

Wie zo'n app installeert op zijn smartphone, wordt automatisch op de hoogte gehouden van elke kinderverdwijning waarbij een oproep tot getuigen wordt gelanceerd. De apps zijn gratis downloadbaar via de app-winkels.

'Ik ben hier'

Op twintig locaties in heel België werden vrijdag ongeveer 6.500 mensen gemobiliseerd voor allerlei activiteiten. Om 12.30 uur werden simultaan 20.000 ballonnen opgelaten met de tekst 'ik ben hier'. Op publieke plaatsen en scholen werden de voorbije dagen onder meer 500.000 speldjes en stickers met het internationaal symbool van het vergeet-me-nietje verdeeld.

'Samen hebben we de verantwoordelijkheid om vermiste kinderen terug te vinden', aldus woordvoerder Dirk Depover over de slogan 'Samen vinden we ze wel'. 'Niet alleen de politie en het gerecht, de media en welzijnsdiensten maar ook de burgers hebben een belangrijke rol te spelen.'

Burgers worden opgeroepen om het noodnummer 166 000 op te slaan in de telefoon om nuttige inlichtingen te kunnen geven, zich in te schrijven op childalert.be, als vrijwilliger affiches op te hangen of een bijdrage te doen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees