Greipel wint spelenderwijs ook derde sprint in Ronde van België

Greipel wint spelenderwijs ook derde sprint in Ronde van België

Foto: vdb

André Greipel heeft in de Ronde van België de derde en laatste massaspurt in Beveren-Waas gewonnen. Het was meteen ook de derde zege op rij voor de Duitser van Lotto-Belisol, die dankzij een sterke ploeg spelenderwijs won voor de Italiaan Danilo Napolitano en de Brit Adam Blythe. Greipel verstevigt uiteraard zijn leidersplaats in het algemene klassement.

De derde rit ging van Knokke-Heist naar het Waasland, 173,5 kilometer lang en weer biljartvlak.

Na 30 kilometer vormde zich een kopgroep met Pieter Van Speybrouck, de Rus Maxim Belkov, de Italiaan Alessandro Donati en de Nederlanders Coen Vermeltfoort en Tijmen Eising. Zij mochten tot een kleine 4 minuten voor de grote groep uitrijden. Daarin menden vooral de mannen van Omega Pharma-Quick Step.

Net na het ingaan van de laatste plaatselijke ronde van 32 kilometer trok Belkov in de aanval. De rest van de vroege vluchtgroep werd snel opgeraapt door het peloton. Ook Belkov zong het niet uit tot aan de eindmeet. De sprinterploegen zorgden ervoor dat niemand nog weg geraakte en iedereen maakte zich zo op voor de derde massasprint op rij. Daarin haalde André Greipel het opnieuw.

Zaterdag volgt de individuele tijdrit over 20,5 kilometer tussen Turnhout en Arendonk. Het algemeen klassement zal dan volledig door elkaar geschud worden. De Ronde van België wordt zondag afgesloten met de ’koninginnenrit’ tussen Clavier en Engis met daarin tal van lastige beklimmingen zoals de Muur van Hoei en Amay.

 

Corrigeer