Man gaat naar ziekenhuis met niersteen en ontdekt dat hij vrouw is

Steve Crecelius, een Amerikaanse man, trok naar het ziekenhuis met een niersteen. Het resultaat dat hij kreeg van de verpleegster was niet meteen wat hij verwachtte. De man bleek immers een vrouw te zijn.

Steve Crecelius, een fotograaf uit Denver, werd geboren met vrouwelijke en mannelijke trekken. Lange tijd onderdrukte hij echter zijn vrouwelijke kantje. 

Maar nadat een lichaamsscan zijn ware aard vrijgaf, leeft hij niet langer als een man. Voortaan wordt hij graag 'Stevie' genoemd. Zijn vrouw en zes kinderen steunen zijn ingrijpende keuze. 

'Ik herinner met dat ik vroeger de kleren en make-up van mijn moeder droeg. Heimelijk. Ik durfde het aan niemand te vertellen', zei Crecelius, die ervoor koos om zich achter een mannelijke persoon te verbergen.

'Ik had een niersteen en we gingen naar spoed', vertelde Stevie. 'De verpleegster las de resultaten van het onderzoek voor en zei plots 'Maar hier staat dat je een vrouw bent.' Het klopte met alles wat ik ooit had gevoeld. 

Hoewel Crecelius mannelijke geslachtsorganen heeft, wees de scan uit dat hij ook interne vrouwelijke geslachtsorganen heeft. Het fenomeen krijgt ook wel de naam 'interseksualiteit'.

Zijn vrouw Debbie was verrassend begripvol. Ze verliet Stevie niet, maar nam haar zelfs mee naar de winkel, op zoek naar haar eerste bh.

Debbie gaf toe dat het een ingrijpende en moeilijke verandering was en dat ze zelfs vreesde haar echtgenoot nooit terug te krijgen. Toch besloot ze Stevie te steunen met de woorden 'Je mag zijn wie je bent'.

Het koppel, dat 25 jaar samen is, deelt nog altijd een kamer en een bed. 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees