Thomas De Gendt: chi?, qui?, who?, wie?

Thomas De Gendt: chi?, qui?, who?, wie?

Foto: EPA

Bij ons is Thomas De Gendt een bekende naam in het peloton. Maar ondanks het feit dat hij de voorbije jaren toch al een aardig palmares bijeen reed, is hij in het buitenland, zelfs voor wielerjournalisten, nog steeds een onbekende.

De prestatie van De Gendt op de Mortirolo en de Stelvio hebben wielerkenners in het buitenland grote ogen doen trekken. Massale bewondering voor de prestatie van de 25-jarige Oost-Vlaming maar toch ook de vraag, wie is Thomas De Gendt?
 

Vlaamse sportjournalisten kregen veel telefoons van buitenlandse collega's over De Gendt. Blijkbaar waren ze in het buitenland  zijn indrukwekkende prestaties in Parijs-Nice van vorig jaar waar hij onder meer de openingsetappe won en ook  zijn ritoverwinning in de Ronde van Zwitserland vorig jaar waar hij de rit over de Flüelapas won voor Andy Schleck al vergeten. Net als de overwinning in de zevende etappe van Parijs-Nice dit jaar.

'De Gendt heeft de groten doen beven', schrijft de Franse sportkrant L'Equipe vandaag. 'Hij was van ver vetrokken en toonde geen enkel moment van zwakheid.  Rodriguez was zo gefixeerd op Hesjedal dat hij het andere gevaar (De Gendt) uit het oog verloor. Hij kreeg het plots zeer warm op de koude Stelvio en het is door een formidabele inspanning in de laatste kilometer dat Rodriguez de schade heeft kunnen beperken.'

Volgens L'Equipe is een podiumplaats voor De Gendt zeker haalbaar maar zal het niet de hoogste trede zijn.

En de Italiaanse Gazetta Dello Sport heeft het over de 'piraat' van de Stelvio. 'En zelfs al heeft hij niet voor de totale revolutie kunnen zorgen door de standvastigheid van de Canadees Hesjedal en de explosiviteit van Rodriguez op het einde van de rit, voor de vliegende Belg rest de troost dat een podiumplaats binnen bereik ligt', aldus de Gazetta.

'Ik had van deze rit in de Giro mijn prioriteit gemaakt. Ik train hier vaak en heb een huis in de buurt", vertelt De Gendt in de Gazetta.

Corrigeer