Onderzoek naar mogelijke fraude bij Besix is verjaard

Na tien jaar onderzoek naar mogelijke verduistering bij de Belgische bouwgroep Besix is de zaak voor de Brusselse raadkamer verjaard. Dat schrijft de krant De Tijd dinsdag.

Volgens het Brusselse parket had het bouwbedrijf tussen 1990 en 2001 zijn jaarrekeningen vervalst. Daarbij werden miljoenenwinsten van Besix-filialen in het Midden-Oosten verzwegen. Het gerechtelijk onderzoek startte al in het najaar van 2000. De Tijd meldt dat er aanwijzingen waren dat het bedrijf loog over de winst die het maakte. Er werden te weinig belastingen betaald. Ook de uitgekeerde dividenden zouden groter moeten geweest zijn.

Het parket van Brussel besloot in 2010 dat de oorspronkelijke aanwijzingen klopten en er jarenlang een grotere winst gemaakt werd dan de rekeningen van Besix lieten uitschijnen.

Vorig jaar oordeelde de Brusselse raadkamer echter dat het onderzoek veel te lang aansleepte en dat de zaak bijgevolg verjaard is. Die uitspraak gebeurde vorig jaar achter gesloten deuren, maar raakte nog niet bekend, aldus De Tijd.

Corrigeer

NIEUWS