Slot

Beurs boekt bescheiden winst

De beurzen konden dinsdag een bescheiden winst boeken, met uitzondering weliswaar van die in Zuid-Europa. In Brussel was de Bel20 goed voor een klim van 0,59 procent tot 2.130,19 euro.

Ondanks de Spaanse malaise waren de Europese beurzen met een klein procent winst van start gegaan, nadat ook de Aziatische beurzen vrij goed hadden gescoord. De Bel20 bleef echter wat hangen. De Brusselse sterindex opende met slechts 0,3 procent winst. In de loop van de ochtend leek het even de goede richting uit te gaan, maar om 11 uur flirtte de Bel20 met de nul procent.

Dat Euronext Brussel achterop hinkte was vooral te danken aan supermarktketen Delhaize, die ex-dividend noteert. 

De Bel20 kon uiteindelijk afsluiten met 0,59 procent winst. Bierreus AB InBev steeg met 2,25 procent tot 55,06 euro. Dat was te danken aan Morgan Stanley, dat zijn koersdoel voor de brouwer verhoogt van 60 tot 65 euro. Morgan Stanley rekent vooral op een kentering in de Amerikaanse afzetmarkt.

Arseus

Bij de financiële waarden tufte KBC 0,36 procent hoger tot 12,65 euro. Verzekeraar Ageas gleed echter 0,66 procent weg tot 1,36 euro. De op de brede markt genoteerde restbank Dexia bleef stabiel op 0,17 euro.

Nog op de brede markt dikte Option 3,13 procent aan tot 0,33 euro. De beleggers reageerden positief op het feit dat Jan Callewaert na twee jaar opnieuw voorzitter wordt van de Leuvense technologiegroep. Hij blijft daarnaast ook gedelegeerd bestuurder.

De leverancier van producten en diensten aan de medische sector Arseus schoot 7,46 procent hoger op 14,99 euro.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees