Emre verkast naar Atlético Madrid

Emre verkast naar Atlético Madrid

Foto: AFP

Atlético Madrid heeft zich versterkt met de Turkse middenvelder Emre Belozoglu. De 31-jarige Emre wou zijn aflopende contract bij het Turkse Fenerbahçe niet meer verlengen en kon daarom transfervrij vertrekken.

Emre speelde eerder al bij Inter Milaan, Newcastle en Galatasaray. Hij kan nu met Atlético Madrid weer een fraai hoofdstuk aan zijn carrière toevoegen. 

Na enkele medische testen later deze week zal Emre een tweejarig contract tekenen bij Atlético, zo staat te lezen op de website van de Europa League-winnaar. Emre is al de tweede aanwinst voor Atlético, nadat het ook al de Porto-winger Cristian Rodriguez aantrok.

Bij Atlético vindt Emre zijn landgenoot Arda Turan terug. Turan is opgetogen met de komst van zijn nieuwe teammaat. 'Emre heeft alles in huis om het bij Atlético Madrid te maken', zegt Turan op de website van Atlético. 'Hij heeft zijn sterke persoonlijkheid al getoond door telkens het voortouw te nemen bij de grote clubs waarvoor hij al speelde. Met zijn ervaring kan hij ons heel erg van dienst zijn in sleutelmatchen.'

Corrigeer