Beauty

Volslanke vrouwen protesteren in bikini tegen schoonheidsideaal

Volslanke vrouwen protesteren in bikini tegen schoonheidsideaal

Gabi Gregg Foto: *

Met een maatje 46 in bikini verschijnen, je moet het maar durven. Dat dacht althans Gabi Gregg, blogster voor de website xojane.com, die 31 volslanke vrouwen wist te overtuigen een foto van zichzelf in bikini met de wereld te delen.

In een tijd waarin het lichaam van Victoria's Secret-modellen de norm is, worden vrouwen met een maatje meer wel eens vreemd bekeken als ze in bikini rondlopen. Ook Gregg, zelf maatje 46, ervaarde deze negatieve reacties. Boos postte ze een bikinifoto van zichzelf op haar persoonlijke blog en riep volslanke meisjes op om hetzelfde te doen.

Het resultaat is een reeks van 31 foto's, getiteld '31 Hot Sexy Fat Girls in Skimpy Swimwear'. 'Onze cultuur is zo geobsedeerd met het 'bikiniklare lijf' dat alleen al het idee van iemand met mijn maten in een badpak, laat staan een bikini, voor de meesten choquerend is. Ik weet dan ook als geen ander dat het inspirerend kan zijn om vrouwen te zien die mijn maten hebben en die zich goed voelen op het strand in iets anders dan een laken met hawaïprint'.

Kritiek

De 31 foto's tonen meisjes die ondanks hun lichaamsgewicht zelfverzekerd in de lens kijken. Hoewel ze aanvankelijk postief onthaald werden, kwam er ook kritiek op Gregg omdat zij heel wat slanker is dan sommige vrouwen op de foto's en ook een mooi zandloperfiguur heeft. 'Ik weet dat de commentaren alleen maar erger zullen worden als het artikel opgepikt wordt door het grote publiek', reageerde ze op Twitter. 'Ik geef toe dat ik nog geluk heb met mijn lichaam, maar ik heb wel een buikje, striemen en cellulitis'.

Bekijk hier de reeks van de 31 vrouwen in bikini.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees