Seks & Relaties

Daarom hebben vrouwen vroeger goede seks dan mannen

Daarom hebben vrouwen vroeger goede seks dan mannen

Foto: Shutterstock

De meeste vrouwen hebben de beste seks als ze 28 zijn, mannen daarentegen moeten vijf jaar langer wachten. Dat blijkt uit een peiling, uitgevoerd door de Britse verdeler van seksspeeltjes Lovehoney, waaraan 1.281 personen meewerkten.

Seksuologe Tracey Cox begrijpt dit fenomeen perfect. Ze beweert dat seks beter wordt als je het regelmatig doet. ‘Het is logisch dat mannen de seks van hun leven beleven als ze de dertig voorbij zijn. De meesten hebben immers veel tijd nodig om hun orgasmes onder controle te krijgen en een vrouwenlichaam te begrijpen. Dames leren sneller wat er al dan niet werkt bij een man, klinkt het in The Daily Mail.

Cox gaat verder dat de resultaten van dit onderzoek bevestigen wat we al langer wisten: ‘Niet de kwantiteit, maar wel de kwaliteit van vrijpartijen is het belangrijkste aspect van ons seksleven.’

Uit de peiling blijkt ook dat de meeste vrouwen hun maagdelijkheid verliezen als ze zeventien zijn. De meeste mannen vrijen dan weer voor het eerst op hun achttiende. Deze bevindingen spreken de conclusie van een eerder, gelijkaardig onderzoek tegen. Daarin werd beweerd dat vrouwen hun seksuele hoogtepunt bereiken rond hun dertigste, en mannen al rond hun achttiende.

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees