Seks & Relaties

Smartphones wakkeren exhibitionisme aan

Smartphones wakkeren exhibitionisme aan

Foto: Shutterstock

Steeds meer mensen investeren in een smartphone met camera. Daardoor zijn er de voorbije twee jaar meer naaktfoto’s gemaakt dan de afgelopen twee eeuwen samen. Een nieuwe studie aan de universiteit van Nevada suggereert dat de bereidheid om naaktfoto’s te verzenden sterker is dan onszelf en misschien geprogrammeerd is in ons brein.

Dit opmerkelijke fenomeen zou wel eens kunnen verklaren waarom er ‘toevallig’ pikante kiekjes van beroemdheden als Scarlett Johansson, Rihanna en Vanessa Hudgens op het web verschijnen. ‘Vooral vrouwen vinden het heerlijk om te voelen dat ze gewild zijn. Bovendien is het beeld dat dames van zichzelf hebben belangrijk om seksuele verlangens te ervaren. Hun zelfbeeld heeft zelfs meer impact dan hoe hun partner hen ziet’, stelt psychologe Marta Meana, verbonden aan de universiteit van Nevada, in The Daily Mail. Meana beklemtoont dat er nog meer onderzoek nodig is om het verband tussen pikante sms’jes en erotische spanning te verduidelijken.

Stripsters en paaldanseressen
Uit andere gelijkaardige onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de vrouwelijke seksfantasieën het verlangen weerspiegelen om onweerstaanbaar te zijn voor het andere geslacht. Maar liefst 47 procent van de vrouwen fantaseert er wel eens over dat ze een stripster, paaldanseres of haremvrouw is. Ruim 50 procent van hen stelt zich af en toe voor dat ze meerdere mannen tegelijk bevredigen.

Net als apen

Niet alleen vrouwen hebben de nood om hun lichaam te showen. Ook bij mannen zou dit soort exhibitionisme ingebakken zijn. Wetenschappers vermoeden dat we deze drang geërfd hebben van onze voorouders: de apen. Mannetjesapen zijn immers vaak geneigd om hun genitaliën te tonen aan vrouwtjes om hun seksuele interesse te laten blijken.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees