Arrestaties in Qatar na dodelijke brand winkelcentrum

Arrestaties in Qatar na dodelijke brand winkelcentrum

Foto: AP

Het Qatarese gerecht heeft woensdag arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen 3 personen in verband met de brand in het winkelcentrum in Doha, waarbij 19 mensen omkwamen. Dat meldt het Qatarese staatspersagentschap. Het gaat onder meer om de eigenaar van het Villaggio-winkelcentrum.

Bij de brand kwamen maandag negentien mensen kwamen om het leven, onder wie dertien kinderen. Ten minste zeventien mensen raakten gewond.

Ook de eigenaar van de crèche waar de kinderen en vier volwassenen omkwamen zal gearresteerd worden, net als tegen het hoofd van de beveiliging van het Villaggio-winkelcentrum.

Er loopt inmiddels een onderzoek naar de oorzaak van de brand en de veiligheid in het winkelcentrum. De sprinklerinstallaties werkten niet goed en de reddingswerkers hadden moeite de situatie in het enorme complex in kaart te brengen. Over een week worden de eerste bevindingen van het onderzoek verwacht.

In Qatar ontstaat er de laatste tijd steeds meer discussie over de brandveiligheid van de vele gebouwen die er in recordtempo uit de grond worden gestampt.

Het Villaggio opende de deuren in 2006 en is een van populairste winkelplekken in Qatar. In het winkelcentrum bevindt zich onder andere een schaatsbaan en mensen kunnen er in een nagebouwd overdekt Venetië boottochtjes maken.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees