Interieur

Interieurlabel Refuge brengt het huiskamergevoel naar uw terras

Refuge Megève, Coffee Table El Dora Foto: Refuge Megève

Huis en tuin vloeien steeds meer in elkaar over. Deze trend maakt al een tijdje gestaag furore maar laat zich de laatste tijd des te meer voelen. Moeilijk te integreren in uw huis? Het Franse interieurlabel Refuge combineert beide functies in één designcollectie.

Dat interieur en exterieur alsmaar vaker samensmelten is niets nieuws, maar huiselijkheid in de tuin betekent tegenwoordig meer dan een doorgetrokken vloerbekleding.

De tendens gaat tegenwoordig veel verder en brengt decoratieve elementen zoals poefjes, tafels, bijzetlampen en zelfs zetels naar de tuin en het terras. En daar speelt het interieurlabel Refuge sterk op in. 'Niet dat dit zozeer de bedoeling was. Het groeide eerder organisch door onze resolute keuze voor natuurlijke, soms ietwat ruwe materialen', aldus ontwerpster Fanny.

Het Franse label is gevestigd in Megève. 'Een inspirerende omgeving voor een interieurmerk dat de pure natuur wil uitademen', vertelt de Franse oprichtster.

'Sommige meubelen zijn in stevige buitenmaterialen vervaardigd zodat ze zonder problemen een hele zomer op het terras kunnen doorbrengen. Omgekeerd voegen onze meubelen een ruw maar natuurlijk effect toe aan elk interieur. '

De meubels van Refuge geven een zachte twist aan uw terras, terwijl ze toch tegen een stootje kunnen. Een tip van Fanny om uw tuin extra gezellig te maken?

'Kleine buitenaccessoires creëren gezellige tuinhoekjes en helpen om grote vlaktes af te bakenen. Zo geeft u uw tuin in een knip extra pit. Door de verschillende tuinzones een eigen functie te geven zoals een eetruimte, ontspanningsruimte en zonneterras houdt u uw tuin boeiend.'

Meer info vindt u op refuge-megeve.fr. De meubelen van Refuge zijn verkrijgbaar via www.whitecollections.be of info@whitecollections.be.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees