Fit & Gezond

‘Wie weinig beweegt, eet ongezond’

‘Wie weinig beweegt, eet ongezond’

Foto: Shutterstock

Wie weinig beweegt, grijpt vaak naar ongezond voedsel en wordt dus dikker. Deze levensstijl is echter makkelijk te doorbreken. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Northwestern University in Chicago.

Wetenschappers observeerden ruim tweehonderd personen tussen 21 en 60 jaar oud. Ze ontdekten dat de proefpersonen met een passieve levensstijl vaker ongezond eten dan actievelingen. Mensen met een actieve levensstijl daarentegen eten immers meer groenten en fruit.

Verder toonde de studie aan dat 86 procent van de proefpersonen die een gezonde levensstijl aanleerden, deze willen volhouden. ‘We kwamen tot de conclusie dat mensen hun levensstijl op een veel kortere termijn kunnen veranderen dan ze dachten’, aldus onderzoekster Bonnie Spring.

Maar hoe begin je van de ene dag op de andere aan een gezonde levensstijl te werken? Volgens de onderzoekster is het heel makkelijk: ‘Wie ’s avonds een beetje televisietijd vervangt door sport, zal automatisch minder snoepen. En als je één slechte gewoonte aanpakt, beginnen andere slechte gewoonten ook snel te vervagen. Het is als het ware een domino-effect’, weet Spring. Verder beklemtoont ze het belang van een actief leven. ‘Een gezonde levenswijze verkleint het risico op hartziekten en kanker’, luidt haar conclusie.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees