Interieur

Frederic Rozier, designspecialist schat de waarde van designobjecten voor onze lezers

EXPERTISECORNER: Poul Kjaerholm PK33

EXPERTISECORNER: Poul Kjaerholm PK33

Foto: *

Frederic Rozier runt Design7, een speciaalzaak in vintage design en is organisator van DesignMarktGent en DesignMarktKnokke. Hij beantwoordt de vragen van onze lezers over vintage design.

Beste Frederic,

Heb zo'n PK33 zitje staan van Poul Kjaerholm . Ik zie op internet alle
soort zotte prijzen. Kunnen jullie daar de verkoopprijs van zeggen? De kruk is origineel met stempel en in zeer goede staat . Ik denk dat mijn ouders dit gekocht hebben eind 1950 of begin de jaren 1960.

Designer: Poul Kjaerholm (1929 – 1980) Denemarken
Datering: 1968 (nog steeds in productie maar vanaf 1982 bij Fritz Hansen)
Fabrikant: E. Kold Christensen, Denmark. 1968
Model: PK33
Omschrijving: Mat gechromeerd metaal en leder
Detail: De items van Poul Kjaerholm werden aanvankelijk geproduceerd door E. Kold Christensen. Deze worden het meest gezocht door de verzamelaars. E. Kold Christensen productie kan soms hogere prijzen behalen dan de nieuwprijs van Fritz Hansen. De Fritz Hansen productie is minder gewild en wordt dan ook als tweedehands behandeld.
Merkteken: logo E. Kold Christensen
Waarde: Je ziet inderdaad verschillende prijzen voor dit item. De nieuwprijs van de Fritz Hansen versie ligt rond de 2900€. Een Fritz Hansen versie wordt 2dehands 1000€ verkocht. Op de Vintage-markt worden voor originele E. Kold Christensen editie's al eens 2000€ tot 3000€ betaald. De hype is ondertussen al wat gaan liggen. Veel mensen maken geen onderscheid tussen Fritz Hansen en Kold Christensen. Zie kiezen vooral voor de goedkoopste variatie.

Wil jij ook graag een designobject laten schatten? E-mail een foto naar design@nieuwsblad.be. Waardebepalingen worden onder het grootste voorbehoud gegeven. Foto's kunnen we niet terugsturen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees