Groen: 'Schauvliege verliest geloofwaardigheid'

Groen is niet te spreken over de milieuvergunning die Joke Scahauvliege heeft toegekend aan Uplace. Ze verliest haar geloofwaardiheid als milieuminister, zegt de oppositiepartij.

Uplace is slecht voor de gezondheid van de Vlaming en zal bovendien miljoenen euro's kosten, zegt de partij. 'Met de toekenning van de milieuvergunning verliest minister Schauvliege definitief haar geloofwaardigheid als milieuminister', aldus Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (Groen).

Sanctorum vervolgt: 'Het Vlaamse beleid inzake luchtkwaliteit wordt met de beslissing om het megalomane winkelcentrum Uplace een milieuvergunning toe te kennen,helemaal ongeloofwaardig. De toename aan verkeer op de Brusselse ring zal immers niet alleen zorgen voor extra files, maar ook voor heel wat luchtvervuiling.'

Minister Schauvliege neemt deze beslissing tegen het advies van haar eigen milieuexperten in, onderstreept de partij.

Milieuorganisaties Greenpeace, Bond Beter Leefmilieu en BRAL vzw (Brusselse Raad voor het Leefmilieu) vechten overigens de beslissing aan bij de Raad van State.

Opmerkelijk: ook de automobilistenvereniging Touring betreurt de vergunning voor Uplace. Touring berekende dat het aantal verliesuren per jaar op de Brusselse Ring met 424 zal toenemen door het megacomplex in Vilvoorde. De files zullen er ongeveer 4 kilometer per dag langer zijn.

Corrigeer

MEER NIEUWS