Spelers Hertha Berlijn zwaar gestraft na veldslag

De spelers van Hertha Berlijn zijn zwaar gestraft na de terugwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf om een plaats in de Duitse eerste klasse. Hertha trok op het veld reeds aan het kortste eind en degradeerde, maar nu boet de club ook zwaar naast het veld.

De 34-jarige Georgische verdediger Levan Kobiashvili hangt de zwaarste schorsing boven het hoofd. Hij sloeg de scheidsrechter, wat hem een jaar schorsing kan kosten. Christian Lell (zes wedstrijden), Thomas Kraft (vijf wedstrijden) en Andre Mijatovic (vier wedstrijden) werden ook bestraft door de Duitse voetbalbond. Ze hebben tot donderdag de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing.

De wedstrijd werd op 15 mei twintig minuten stilgelegd, nadat supporters van Fortuna Düsseldorf enkele ogenblikken voor het laatste fluitsignaal het veld hadden bestormd om de promotie alvast te vieren. Tijdens de wedstrijd waren er al problemen met de fans, die rookbommen op het veld gooiden. De scheidsrechter trok ook negen gele kaarten.
Uiteindelijk werd het 2-2 in Düsseldorf, maar dat was niet genoeg voor Hertha om de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd recht te zetten.

Corrigeer