Pyromaan gevat

© fvv

© fvv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De pyromaan die dinsdagavond een kinderdagverblijf en zijn eigen woning in brand stak, is gisteren in het UZ Gent gevat. F. D.W. (45) wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

D.W. werd gisteren opgepakt in het Universitair Ziekenhuis. Waar de politie dinsdag en woensdag niet in slaagde, lukte gisteren dus wel. De omstandigheden van de arrestatie zijn voorlopig onduidelijk en ook de vraag wat D.W. in het UZ deed, bleef gisteren onbeantwoord.

De man werd verhoord door de politie en wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Die zal beslissen wat er met D.W. gebeurt.

D.W. wordt verantwoordelijk geacht voor twee brandstichtingen. Rond 21.30 uur dinsdagavond stak hij zijn eigen woning aan Klein Raamhof in brand. Nog geen uur later deed hij dat nog eens over in de Offerlaan door brand te stichten in kinderdagverblijf De Petteflat. Niemand raakte gewond, maar zijn woning brandde volledig uit en ook het kinderdagverblijf liep zware schade op.

De politie had snel door dat het in beide gevallen om brandstichting ging. D.W. was meteen verdachte nummer één, onder meer omdat hij zich nog tijdens de brand in zijn huis uit de voeten maakte.

Vermoed werd dat de pyromaan zich schuil hield in de Blaarmeersen, maar een klopjacht leverde dinsdagavond- en nacht niets op. Ook woensdag werd een hele dag tevergeefs naar de man gezocht. Gisteren kon hij dan eindelijk gevat worden.

D.W. is gekend bij het gerecht maar moet zich, in tegenstelling tot vroegere berichtgeving, in juni niet voor de rechtbank verantwoorden voor belaging.