Man slaat zwangere vriendin tot ze kind verliest

IEPER -

Rino A.(27) uit Ieper stond voor de rechter in Ieper wegens poging tot doodslag en poging tot opzettelijke vruchtafdrijving.

De feiten gebeurden vorig jaar op 22oktober. Gino A., die heel wat alcohol binnen had, gaf zijn vriendin Alison C. toen een flink pak rammel. Zij was acht weken zwanger. Hij schreeuwde: ‘Ik wil dat kind niet en het moet dood' en ‘ik zal je vermoorden'.

Ruzie

Rino bekende en zei dat hij zichzelf op dat ogenblik niet meer in de hand had. Maar hij ontkende dat hij zijn gewezen vriendin wilde doden. Hij beweerde dat er meer dan eens ruzie was, want ‘toen ik thuiskwam van mijn werk, was er weer eens geen eten en het hele huis lag overhoop.' Toch verklaarde Rino, die geen advocaat had, tijdens de zitting: ‘ik zie haar nog altijd graag en ik zou haar nog voorrang geven op mijn huidige vriendin.'

Vriendin heeft schrik

De burgerlijke partij eist 10.000euro schadevergoeding, onder meer omdat zij haar kind verloor. Het openbaar ministerie had het over een onmenselijke behandeling en vorderde een celstraf, waarvan een deel met uitstel. De gerechtspsychiater had het over een zeer agressief en dominant figuur, maar wel toerekeningsvatbaar. Het openbaar ministerie geloofde Rino A. niet meer toen hij beloofde in therapie te gaan.

Volgens Alison C. verloor ze het kind wel niet door de slagen die ze kreeg van Rino. Ze benadrukte dat ze nog altijd veel schrik heeft van Rino en dat ze hem niet meer wil ontmoeten.Toen de rechter de man inpeperde dat poging tot doodslag drie jaar cel kan betekenen, werd Rino heel ongemakkelijk. Hij verklaarde zich dan ook graag bereid tot het volgen van begeleiding voor zijn agressie- en alcoholprobleem. Vonnis op 28juni

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio