Eigenaars zoeken uitbater voor horecagedeelte

Vijverhuis verbouwd tot ruime vakantiewoning

Vijverhuis verbouwd tot ruime vakantiewoning

Karoline Brackx, Magalie Desodt, Carl Cappelaere en hun zoontje op het terras van het vernieuwde Vijverhuis. Foto: pli

Zillebeke -

Het Vijverhuis aan de vijver van Zillebeke is gisteren officieel geopend. Het werd omgebouwd tot een ruime vakantiewoning met horecagedeelte. Destijds was hierrond veel te doen in de Ieperse gemeenteraad.

Het Vijverhuis werd drie jaar geleden gekocht door Karoline Brackx en Mario Desodt, samen met hun dochter Magalie Desodt en haar man Carl Cappelaere. Het huis werd jaren uitgebaat als restaurant. Toen het leeg kwam te staan, begon het te verloederen. Uiteindelijk besloot het stadsbestuur om het te verkopen. De oppositie was daar echter niet voor te vinden. SP.A-fractieleider Ives Goudeseune: ‘Wij waren tegen die verkoop. De stad had moeten investeren in dat gebouw. Zo was er nog altijd geen dubbel glas. Had men toen maatregelen genomen, dan zou dit nog altijd een bloeiende horecazaak geweest zijn.'

Ecologisch

Goudeseune legde zich echter neer bij de beslissing van de meerderheid om het Vijverhuis te verkopen. Hij was wel verheugd dat in de verkoopsvoorwaarden stond dat het gebouw een openbaar karakter, lees horecafunctie, moest behouden. Het was de familie Desodt die uiteindelijk het Vijverhuis kocht. ‘Wij hebben er een hedendaagse, moderne vakantiewoning van gemaakt, die volledig beantwoordt aan de nieuwe ecologische voorschriften, verwarming met warmtepompen, ventilatiesysteem D met warmterecuperatie, energie uit fotovoltaïsche cellen en thermische zonnepanelen', aldus Karoline Brackx.

Nieuwbouw

De familie moest een jaar wachten op de bouwvergunning. Het oude pomphuis hebben ze behouden en in de oorspronkelijke staat gerestaureerd. Daarnaast hebben ze een volledige nieuwbouw geplaatst in een totaal andere, hedendaagse stijl. Het gebouw oogt fris en de ligging is uniek, tegen de vijver aan. Het water stroomt nog altijd onder het pomphuis naar het waterzuiveringsstation wat verderop. ‘De vakantiewoning kan door kleine groepen vanaf twee personen afgehuurd worden', vertelt Magalie. ‘Er kunnen ook twee groepen tegelijkertijd logeren. Alles samen hebben we een capaciteit tot 22personen. De boekingen lopen vlot binnen, want voor dit jaar zijn nog slechts twee weekends beschikbaar. Voor volgend jaar zijn de weekends al voor drie vierde volgeboekt.'

Eén derde van het gebouw is dus een horecazaak. ‘Voorlopig staat die nog leeg. We zoeken hiervoor nog een uitbater. Het is de bedoeling om er 'snamiddags wandelaars en fietsers te ontvangen en er 'savonds een brasserie van te maken', aldus Magalie en mama Karoline.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio