Mode

Een vleugje glamour bij Brussels Airlines

Een vurig rood jurkje, een hippe trenchcoat en rode lakschoenen: dat is het nieuwe uniform van de stewardessen van Brussels Airlines.

 De maatschappij vliegt vanaf vandaag rechtstreeks naar New York, en dumpt daarvoor het klassieke blauw-witte uniform. In de plaats komt een elegant design, ontworpen door het Belgische modemerk Xandres, dat moet doen denken aan de pionierstijden van de luchtvaart.

'Het uniform aanpassen was een hele uitdaging', vertelt woordvoerder Geert Sciot. De oufits werden opgesmukt met nieuwe hoeden, handtassen en sjaaltjes. 'Niet alleen moet alles goed zitten en mooi ogen, het blijft in de eerste plaats een werkuniform dat functioneel moet zijn. Of we nu naar Afrika vliegen waar het 45 graden is, of naar Stockholm bij min tien: de kledij moet draagbaar blijven.'

Zo'n honderd personeelsleden kregen de nieuwe look al aangemeten en zijn tevreden. 'Ik werk al 24 jaar voor luchtvaartmaatschappijen, en het is de eerste keer dat ik een jurkje mag dragen en geen rok en bloes', zegt stewardess Nadine Willekens. Vooral de kwaliteit van de stof, die aanvoelt als linnen, spreekt de personeelsleden aan.

Behalve de outfits werden ook de passagiersstoelen compleet vernieuwd. 'De zetels in business class zijn gevuld met lucht, waardoor je de druk van het bed naar wens kan aanpassen. Eveneens nieuw is het gigantische lcd-scherm, dat toelaat vier films na elkaar uit te kijken zonder vermoeide ogen te krijgen.' Momenteel zijn drie van de zeven langeafstandsvliegtuigen al met de nieuwe vliegcabine uitgerust.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees