Lokeren speelt Europees in Koning Boudewijnstadion

Lokeren speelt Europees in Koning Boudewijnstadion

Foto: BELGA

Sporting Lokeren speelt zijn Europese thuiswedstrijd(en) komend seizoen in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Dat maakte de bekerwinnaar donderdag bekend op zijn website.

'Het bestuur van Sporting Lokeren heeft na lang beraadslagen de knoop doorgehakt: de eerste Europese wedstrijd van het seizoen 2012-2013, de vierde en laatste voorronde van de Europa League én de eventueel daarop volgende wedstrijden van de groepsfase, zullen worden betwist in het Koning Boudewijnstadion in Brussel', klinkt het.

Lokeren nam de beslissing omdat het eigen stadion niet voldoet aan de vereisten van de Europese voetbalbond UEFA.  'Naast tal van zware ingrepen (kleedkamers, persruimte,verlichting ...) zou Daknam ook voor 8.000 zitplaatsen met rugleuning van 30 cm moeten beschikken. Een enorme klus waaraan ook een enorm prijskaartje vast hangt', meldt Lokeren.

'Wij hebben geopteerd om de bouwplannen even opzij te zetten en ons te concentreren op het sportieve. Het bestuur wenst in eerste instantie te investeren in spelers, eerder dan in overhaaste bouwplannen.'

Corrigeer