VIDEO. Fox News maakt president Obama belachelijk

VIDEO. Fox News maakt president Obama belachelijk

Foto: Photo News

De Amerikaanse tv-zender Fox News heeft president Obama stevig in zijn hemd gezet in een recente uitzending. De presentatoren kondigen een 'terugblik op het beleid van Obama' aan, maar wat volgt is een staaltje politieke propaganda, vol knip- en plakwerk om de president belachelijk te maken.

Barack Obama bekleedt het presidentsambt nu vier jaar. 'Reden genoeg om terug te blikken op zijn eerste ambtstermijn. Voldoen zijn kernwoorden 'Hope and Change' aan de verwachtingen?', vraagt presentatrice Gretchen Carlson van het programma 'Fox and Friends' aan de kijkers.

Vervolgens speelt het programma een vier minuten durende video over Barack Obama, vol misleidend montagewerk. In plaats van een objectieve analyse van een nieuwszender krijgt de kijker een filmpje dat zo kan dienen als propaganda van de Republikeinse tegenstanders.

Zo worden quotes van Obama over het creëren van nieuwe jobs afgewisseld met beelden van mensen zonder werk of daklozen. Wanneer Obama het vervolgens heeft over de nationale schuld en hoe hij dat wil veranderen als hij president wordt, toont het filmpje statistieken over het begrotingstekort. Een streepje duistere, onheilspellende muziek maakt het geheel compleet.

Verschillende media hebben al gereageerd op de video. De montage wordt onder meer vergeleken met de politieke propaganda uit de jaren 30. David Zurawik van The Baltimore Sun: 'Dit is verschrikkelijk. Eender welke nieuwszender die dit soort montages uitzendt is rot tot op het bot.'

Fox News distantieerde zich woensdagavond van het filmpje. In een persmededeling liet Bill Shine, programmatiedirecteur bij Fox News, weten dat de film niet afkomstig was van de tv-zender zelf. 'De film werd gemaakt door een 'associate producer' zonder goedkeuring van hogerhand'. De video werd vervolgens verwijderd van de Fox News-website. 

Bekijk de reportage hier. 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees