Joachim Mununga tekent bij Beerschot

Joachim Mununga tekent bij Beerschot

Foto: Belga

Joachim Mununga heeft een contract getekend voor 3 seizoenen bij Beerschot. De flankaanvaller is al de vierde versterking voor de Antwerpenaren. De aanvallende middenvelder verlaat het Turkse Gençlerbirligi, waar hij twee seizoenen actief was.

Mununga laat weten erg gecharmeerd te zijn door de interesse: 'Het project van de club sprak mij enorm aan. Beerschot was al een tijdje in mij geïnteresseerd en is mij ook in Turkije blijven volgen. Dat een club als Beerschot, met een rijke traditie en duidelijke toekomstvisie, mij echt wilde aantrekken, charmeerde mij', aldus Mununga.

Ook technisch directeur Chris Van Puyvelde was erg opgezet met de transfer: 'Allereerst is er natuurlijk het sportieve. Joe past perfect in het spelsysteem dat onze coach, Adrie Koster, wil spelen. Hij heeft een actie en een goede voorzet in huis. Komt daar nog eens bij dat hij ook de nodige leiderscapaciteiten heeft en de Belgische competitie kent. Hij was niet voor niets aanvoerder bij KV Mechelen.'

Voor zijn verhuis naar Turkije speelde Mununga bij Excelsior Moeskroen, Tubeke en KV Mechelen. Voor Beerschot is hij de vijfde nieuwkomer met het oog op volgend seizoen. Eerder
tekenden Funso Ojo, Frédéric Brillant, Koen Van Langendonck en Elimane Coulibaly al een
contract op het Kiel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.