Controverse moet er zijn

1 Wapens & geweld In Gang bang spat het bloed van het decor en zwaaien Madonna en haar dansers met revolvers en geweren. En dat terwijl Madonna vooraf zelf aankondigde dat het een ‘Concert for Peace’ was om iedereen te danken die voor vrede in het Midden-Oosten ijvert.
2 Eat this, Lady Gaga

Dat Madonna Express yourselfnaadloos laat overvloeien in Born this way had nog een complimentje kunnen zijn voor Lady Gaga die plagiaat altijd ontkend heeft. Maar door er aan het eind nog een flard uit She’s not me (and she never will be) aan toe te voegen, wordt het een duidelijke sneer aan het adres van Madonna’s grootste concurrente.

3 Seks op het podium

Neen, dan hebben we het niet over het feit dat Madonna Like a virgin zingt enkel gekleed in een slipje en beha, maar wel over de sensuele dans die ze tijdens Eroticaopvoert met haar 27 jaar jongere tot toyboy gepromoveerde danser Brahim Zaibat. De twee beelden Put your hands all over my bodywel héél letterlijk uit.

4 Hitler en de paus

Een video met een zwaar beladen boodschap vlak voor de laatste ‘act’, Madonna kan het niet laten. In Nobody knows me stopt ze figuren als Marine Le Pen, Sarah Palin, de paus en Hitler in één collage. Maar ze eindigt positief met een aanklacht tegen pesten en beelden van kussende koppels.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees