Hugo Broos: 'Waarom is er geen vertrouwen in Belgische coaches?'

Hugo Broos: 'Waarom is er geen vertrouwen in Belgische coaches?'

Hugo Broos Foto: PN

Sinds april heeft België een professionele trainersvereniging (BFC Pro) om de belangen van onze voetbaltrainers te beschermen en die ziet de invasie van Nederlandse coaches met lede ogen aan.'Ik vind het heel spijtig dat de Belgische clubs weer de Nederlandse toer opgaan', aldus Hugo Broos die ondervoorzitter is van de BFC Pro.

'Ik ben niet tegen de buitenlanders, maar waarom hebben die clubs niet meer vertrouwen in onze eigen coaches. Wat hebben die Nederlanders meer dan pakweg Peter Maes, Bob Peeters of Hein Vanhaezebrouck? Zij hebben toch ook sterke staaltjes neergezet en ze moeten ooit een kans krijgen, niet? In onze buurlanden geloven ze meer in eigen trainers. Ga maar eens na hoeveel buitenlanders een team leidden in Frankrijk of Duitsland... Maar ja, Hollandse trainers verkopen zichzelf beter: een goeie prestatie wordt daar snel een wereldprestatie.'De lijst met gerenommeerde Belgische coaches die op dit moment geen job hebben, is inderdaad behoorlijk lang.

Belgische coaches zonder club:
Ariël Jacobs; Frankie Vercauteren; Jacky Mathijssen; Hugo Broos; Jan Ceulemans; Glen De Boeck; Stéphane Demol; Renée Vandereycken; Bart De Roover; Aimé Anthuenis; Marc Brys

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.