Pami neemt Nederlandse sectorgenoot over

Overpelt -

De Overpeltse fabrikant in kantoormeubilair Pami heeft sectorgenoot Mibra in het Nederlandse Eindhoven overgenomen. Pami is de grootste Belgische kantoormeubilfabrikant met hoofdzetel in Overpelt en vestigingen in Luik, Brussel en Antwerpen. De groep realiseert een omzet van ruim 41 miljoen euro en telt 280 medewerkers.

De Nederlandse fabrikant Mibra bestaat zo'n 54 jaar en bouwde een stevige reputatie op in Nederland. Desondanks daalde de omzet de voorbije jaren, het bedrijf kwam in slechte papieren en werd vorige week failliet verklaard.

De broers Hendrik en Lode Essers, sinds twintig jaar gedelegeerd bestuurders van de Groep Pami, zagen hierin een kans om de positie van Pami te versterken in de Nederlandse markt. De volgende dagen zullen de 65 personeelsleden van Mibra ingelicht worden over de gevolgen van de overname.

‘Het merk en de producten Mibra zullen zeker op de markt blijven, gezien hun degelijk reputatie', melden de broers Essers. ‘De kennis en het vakmanschap die in het bedrijf aanwezig zijn, kunnen blijvend gevaloriseerd worden in het groter geheel van de Groep Pami. Op deze manier kan er voor de klanten en een belangrijk deel van het personeel van Mibra een nieuwe toekomst gegarandeerd worden.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio