Jef Valkeniers is politiek nog niet beu

Jef Valkeniers is politiek nog niet beu

Jef Valkeniers wil er nog zes jaar bij doen. Foto: yds

Schepdaal -

Jef Valkeniers (79) komt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Dilbeek opnieuw op voor Open VLD. Hiermee wordt hij de oudste kandidaat in de gemeente.

‘Leeftijd is relatief, ik voel me nog altijd zeer vitaal en tot veel in staat', aldus Jef Valkeniers die eind dit jaar 80 jaar wordt. ‘Ik ga nog elk jaar skiën, waarom zou ik dan niet op een lijst mogen staan?'

Valkeniers is anderhalf jaar ouder dan burgemeester en partijgenoot Stefaan Platteau die eerder al te kennen gaf er nog graag een ambtstermijn bij te doen.

‘Als twee ouderdomsdekens duwen we de Open VLD-lijst in Dilbeek maar dat betekent niet dat we er niet graag bij zouden in een volgende legislatuur. Misschien worden dit wel mijn laatste verkiezingen, maar dat hangt af van hoe ik me over zes jaar zal voelen', aldus Valkeniers, momenteel fractieleider van Open VLD in de Dilbeekse gemeenteraad.

‘Politiek zit mijn genen', vertelt de man die huisarts en zenuwarts was. ‘Mijn grootvader was destijds burgemeester van Schepdaal. Hij was 86 toen hij zijn sjerp aan de wilgen hing. Ik draai al mee in de politiek sinds 1970, eerst in Schepdaal en daarna in Dilbeek. Ik ben begonnen bij de VU maar ik verliet die partij om principiële redenen en koos in 1993 voor de VLD.'

Valkeniers benadrukt zijn ervaring en kennis ‘die men niet zomaar mag weggooien'. Nadeel is volgens hem dat veel mensen die jonger zijn niet meer weten wat hij allemaal voor Dilbeek heeft gedaan. Om dat in de verf te zetten, gaf de man een lijvige brochure uit.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio