Havenbus naar Zeebrugge voorlopig gered

Havenbus naar Zeebrugge voorlopig gered

Minister van Mobiliteit Hilde Crevits heeft via de begroting middelen voorzien zodat de havenbus nog even kan rijden. Foto: mvn

Brugge / Zeebrugge -

De Havenbus, die werknemers vanuit Brugge naar hun werk in de haven vervoert, blijft voorlopig dan toch bestaan. Minister van Mobiliteit Hilde Crevits heeft via de begroting middelen voorzien voor de bus.

Het voortbestaan van de havenbus was even in gevaar omdat de subsidies via het Vlaamse Pendelfonds wegvielen. Onder meer SP.A-kern Lissewege-Kust en gemeenteraadslid Viviane Nollet trokken aan de alarmbel en vroegen Stad Brugge om de financiering verder te zetten. Maar ze stuitten op een duidelijke ‘njet' van het stadsbestuur.

Nu zal Vlaanderen toch zelf voor een oplossing zorgen. ‘Minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) heeft ons bevestigd dat er middelen voorzien zijn via de begrotingswijziging', vertelt Viviane Nollet. ‘Zo kan de havenbus ondersteund worden tot het Shuttledecreet in werking kan treden.'

Dat decreet moet zorgen voor een duurzame oplossing, maar is voorlopig wel nog niet gerealiseerd. ‘Maar voorlopig hebben de vele dagelijkse gebruikers van de Havenbus wel even een zekerheid dat ze op hun werk geraken', zegt Nollet.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio