Nieuw commissariaat op vroegere Hasco-site Landen

Lokale politie krijgt nieuw hoofdkantoor

Lokale politie krijgt nieuw hoofdkantoor

Korpschef Chris Simons op de Hasco-site waar het nieuwe politiegebouw komt. Foto: Kristof Debecker

Landen/Linter/Zoutleeuw -

De politiezone LAN (Landen, Linter en Zoutleeuw) krijgt een nieuw hoofdgebouw op de vroegere Hasco-site aan de Populierendreef in Landen.

Het nieuwe complex zou zo'n vier miljoen euro kosten. De bouw start ten vroegste begin 2013.

De lokale politie zit momenteel verspreid over vijf locaties in de drie gemeenten. Al van kort na de politiehervorming, zowat tien jaar geleden, was duidelijk dat er nood was aan een centralisatie van de infrastructuur en de werking binnen de zone. De plannen van een eerste bouwproject op de brandweersite in Landen werden na vijf jaar door een samenloop van omstandigheden in 2008 definitief opgeborgen. Uiteindelijk staat de zone nu toch voor de realisatie van de langverwachte nieuwbouw op de plek waar tot enkele jaren geleden het bedrijf Hasco was gevestigd.

‘Op de site staat nu al een grote loods. Die zal worden ingericht als overdekte parking en archief- en opbergruimte. Het bestaande kantoorgebouw op de site is recent gerenoveerd en is nu in gebruik genomen door de korpsleiding en het secretariaat', vertelt korpschef Chris Simons van politiezone LAN.

‘Tussen de inrit, de loods en het bestaande deel komt een groot driehoekig gebouw van ongeveer 1.200 vierkante meter. Zowat 55 mensen krijgen er een nieuwe werkplek. Op uitzondering van de wijkdiensten van Linter en Zoutleeuw worden alle diensten, zoals recherche en verkeers- en interventiedienst, er ondergebracht.'

De politiekantoren in de Stationsstraat en op het Gendarmeplein in Landen gaan op termijn verdwijnen. Volgens Simons gaat het nieuwe complex de werking van het korps op verschillende vlakken ten goede komen. Het nieuwe Landense politiegebouw zou bovendien laagdrempelig moeten zijn voor alle inwoners uit de zone. ‘De werkomstandigheden van het personeel zullen heel wat verbeteren. Onze mensen wachten al lang genoeg op een moderne en functionele werkplek. Na de realisatie van het nieuwe politiekantoor gaan communicatie en middelenbeheer fel vereenvoudigen. We moeten niet langer het wagenpark opsplitsen, nodeloos pendelen en verschillende kleine briefings doen in plaats van in één keer alle afspraken te maken. Zoiets gaat ook de dienstverlening ten goede komen.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio