Organisatie neemt nieuwe start

Beverse Feesten voortaan gratis

Beverse Feesten voortaan gratis

Het nieuwe team dat de Beverse Feesten organiseert: het gemeentebestuur, de Beverse Maten en SingelB. Foto: pvl

Beveren -

Na 25jaar Patrick Van Duyse nemen de Beverse Maten en SingelB de Beverse feesten in handen. Zij hebben slechts één doel: de Feesten opnieuw Bevers maken. Voortaan zijn ze ook gratis.

Na de drastische veranderingen van vorig jaar, waarbij de Beverse Feesten ingekort werden van tien naar vijf dagen, gaat er dit jaar ook weer heel wat veranderen op het vlak van organisatie. De gemeente stopte de samenwerking met organisator Patrick Van Duyse, die gedurende 25jaar het evenement voor zijn rekening had genomen. De tegenvallende bezoekerscijfers, klachten van onbetaalde medewerkers en conflicten met de horeca kostten hem uiteindelijk zijn kop.

Het gemeentebestuur ging toen op zoek naar nieuwe organisatoren, maar splitste het gebeuren uit in drie delen. De gemeente blijft zelf het internationale straattheaterfestival organiseren, maar het gebeuren op de Markt wordt georganiseerd door De Beverse Maten: Jacques Bosman(67), Mark Van Puymbroeck(47) en Yves Van Den Bosch(27). ‘Drie generaties die de handen in elkaar slaan om de feesten opnieuw Bevers te maken', zeggen ze zelf. Ook het festivalgedeelte op het Gravenplein kreeg nieuwe organisatoren. SingelB is een groep van 24jongeren tussen de 18 en 30jaar die het festival een nieuw elan willen geven.

‘De sfeer is geweldig goed en de communicatie tussen de verschillende groepen loopt voorbeeldig', zeggen schepen van Feestelijkheden Raf Van Roeyen (CD&V) en projectcoördinator Erik Roelandt.

Gratis

Nieuw dit jaar is dat de Beverse Feesten volledig gratis zijn, zowel op het Gravenplein als in de tent op het marktplein. ‘Op die manier willen we de feesten weer toegankelijker maken', zeggen de organisatoren'. ‘Wij hebben jaren gefulmineerd dat de horeca niet genoeg betrokken werd bij de feesten', zegt Jacques Bosman, die ook horecavoorzitter is. ‘Daarom blijft de tent volledig open aan de zijkanten, zodat je vanop de terrassen op de markt toch midden in het gebeuren zit. Ons programma is zo goed als rond en ik wil nu al verklappen dat we een wereldrecordpoging slagroomtaart gooien organiseren.'

SingelB gaf gisteren de eerste namen van het festival vrij. The Dukes, Skyve, Deafman, DJ Tone en Pickle Juice, Sweet Coffee, Balkan Hotsteppers en CingtBekend, zijn nu niet meteen de grootste acts, maar SingelB belooft ook enkele klinkende namen. Die mogen ze op dit ogenblik naar eigen zeggen echter nog niet vrij geven.

Medewerkers gevraagd

Wie wil meewerken, kan contact opnemen met SingelB of met Jacques Bosman via de website www.beverenfestivalt.be. Helpende handen zijn nog altijd welkom.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio