Mode

Dit weekend in de krant

Welke secondelijm kleeft het best?

Een noodgeval. Dat is het moment waarop je de la opentrekt op zoek naar die tube secondelijm. Waar je dan ook nog tegenaan kijkt, is dat de dop onherroepelijk aan de tube vastzit, of de lijm er al komt uitgedropen als je hem nog maar half open hebt. En dan hangen je vingers vol, en wie weet doet de zogeheten secondelijm verder helemaal niks. Welke secondelijm wél naar behoren werkt, test Hilde Goovaerts van het klusbedrijf KlusPlus voor Weekend.

Goovaerts was alvast heel tevreden over Pattex Secondelijm Classic (3,65 euro). Op de verpakking staat dat dit product geschikt is om porselein, metaal, rubber, leder, hout, papier en plastic te lijmen.

Testcase
Onze deskundige plakt met deze lijm haar lederen armbandje waarvan de metalen sluiting losgekomen is.

Beoordeling
‘Dit is een topper’, aldus Goovaerts. ‘De substantie van de lijm is perfect, want zelfs als ik de tube neerleg, vloeit de lijm er niet uit. De tube is gebruiksvriendelijk en de afsluitdop goed. Na vijftien seconden de te plakken delen tegen elkaar gedrukt te hebben, plakt de sluiting van het armbandje helemaal vast. Zelfs als ik er goed aan trek, komt het niet los. Dit is een secondelijm zoals hij moet zijn', besluit ze.

Wil je weten met welke lijm Goovaerts nog graag heeft gewerkt, haal dan onze weekendbijlage van zaterdag 2 juni en zondag 3 juni in huis.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees