Vlaamse kortfilm bekroond in Seattle

Vlaamse kortfilm bekroond in Seattle

Foto: Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck

'Het bijzondere leven van Rocky de Vlaeminck', de kortfilm van Kevin Meul, heeft de Grote Prijs van de Jury gewonnen op het Seattle International Film Festival. Dankzij de prijs in Seattle komt de film nu ook in aanmerking voor de longlist van de Academy Award voor Korte Film. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vrijdag.
De driekoppige jury in Seattle prees 'Het uitzonderlijke leven van Rocky de Vlaeminck' als een 'ontdekkingstocht vol zwarte humor van het leven van een jongen waar een vloek op rust'. Kevin Meul kreeg 1.000 dollar (ongeveer 805 euro).
 
Het is niet de eerste keer dat Kevin Meul bekroond wordt. Eind vorig jaar won Meuls korte film nog de Meeting Point Award for Best Short Film op het Valladolid International Film Festival en onlangs werd hij bekroond als Best Short op het British Independent Film Festival.
 
'Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck', waarin een jongen opgroeit omringd door dood en verderf, is een productie van Steven Dhoedt voor Visualantics vzw. Kenneth Van Baeden, Ruth Becqaert, Wim Willaert en Jef Demedts spelen de voornaamste rollen.
 
Het Seattle International Film Festival, het grootste filmfestival in de VS met jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers, screende dit jaar 187 korte films.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees