Het sprookje van David Goffin blijft duren

David Goffin schrijft op Roland Garros een vervolg op zijn sprookje. In de derde ronde schakelde hij de Pool Lukasz Kabot uit in drie sets, 7-6 (7-4), 7-5 en 6-1. Als beloning mag onze landgenoot het in de volgende ronde opnemen tegen Roger Federer.

David Goffin staat bij zijn eerste deelname aan een grandslamtoernooi meteen in de achtste finales. Het begon nochtans niet best: Goffin moest bij 2-3 in de eerste set een break toestaan en kwam 2-5 achter. Kubot kon echter niet uitserveren, Goffin ging op zijn beurt door de opslag van de Pool en dwong een tiebreak af. Die ging met duidelijke 7-4 cijfers naar onze landgenoot.

Zelfde scenario

Ook in de tweede set kwam de 21-jarige Luikenaar een break achter, maar opnieuw kon Kubot het niet afmaken. Ondanks een val, zonder al te veel erg, ging Goffin erop en erover, tot groot jolijt van de vele Belgische toeschouwers. De veer was gebroken bij de Pool, die in de derde set slechts één spelletje kon winnen.

En nu... Federer

Goffin, die als lucky loser uit de kwalificaties werd opgevist na het forfait van Gaël Monfils, staat zo in de achtste finales op het Parijse gravel. Daar treft hij Roger Federer, die zich van de Fransman Nicolas Mahut ontdeed.

Naar Londen?

Met een achtste finale op een grand slam voldoet Goffin aan de BOIC-norm voor deelname aan de Olympische Spelen, maar voor een ticket voor Londen moet hij op 11 juni in de top 56 van een uitgezuiverde wereldranglijst staan.

Corrigeer