Anne Teresa De Keersmaeker krijgt prijs voor Algemene Culturele Verdienste

Anne Teresa De Keersmaeker krijgt prijs voor Algemene Culturele Verdienste

Anne Teresa De Keersmaeker. Foto Anne Van Aerschot

Danseres en choreografe Anne Teresa De Keersmaeker heeft vrijdag de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Algemene Culturele Verdienste in ontvangst genomen. Vlaams minister van Cultuur, Joke Schauvliege, reikte de erkenning uit op het Cultuurforum 2012 in de Warande te Turnhout.

De Keersmaeker, die de hommage volgde via een Skype-verbinding vanuit Montréal, krijgt met de Prijs voor Algemene Culturele Verdienste 20.000 euro van de Vlaamse overheid.

Jan Hoet, de vorige laureaat van de Cultuurprijs en juryvoorzitter, bracht hulde aan 'pionier' De Keersmaeker 'omwille van haar internationaal gewaardeerd parcours, haar grote impact op de artistieke wereld, haar engagement in dansopleiding en de integriteit die ze doorheen haar oeuvre en in haar initiatieven consequent aanhoudt'.

Op het Cultuurforum 2020 ondertekenden verder twintig organisaties de Engagementsverklaring interculturaliteit. Dat is een pleidooi waarin de brede cultuursector opgeroepen wordt om mee te streven naar meer etnisch-culturele diversiteit.

Op later evenementen zullen ook de andere Cultuurprijzen Vlaanderen worden bekendgemaakt. Het gaat om dertien disciplines. Aan de prijzen is telkens een bedrag van 12.500 euro verbonden.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees