Belgische jumpingploeg vijfde in FEI Nations Cup Sankt-Gallen

België is vrijdag in het Zwitserse Sankt-Gallen vijfde geworden in de derde manche van de FEI Nations Cup jumping (Top League). Niels Bruynseels, Dirk Demeersman, Rik Hemeryck en Grégory Wathelet verzamelden over twee rondes in totaal 25 strafpunten. De winst was voor het Nederlandse jumpingkwartet.

Geen enkele landgenoot kon een foutloos parcours afwerken in Zwitserland. Hemeryck (Quarco de Kerambars) kwam in de eerste ronde wel heel dicht in de buurt, maar kreeg 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding. Bruynseels (Conisha) en Demeersman (Bufero) kregen elk 4 strafpunten, de 8 strafpunten van Wathelet (Cadjanine) vervielen als slechtste resultaat.
De selectie van chef d'équipe Philippe Guerdat stond zo vijfde na de eerste ronde, en kon in de tweede ronde geen plaatsen meer goedmaken. Demeersman en Hemeryck noteerden 4 strafpunten, Wathelet 8 en Bruynseels 12.

Nederland, met Leon Thijssen, Marc Houtzager, Jeroen Dubbeldam en Gerard Schröder, won met 7 strafpunten, voor Zwitserland en Groot-Brittannië die allebei met 8 strafpunten eindigden.

België had de openingsmanche van de landencompetitie vorige maand in het Franse La Baule gewonnen en eindigde vorige week in Rome op de derde plaats. De vierde van in totaal acht manches van de FEI Nations Cup is op 22 juni in het Nederlandse Rotterdam.

Corrigeer