Luchthaven van Charleroi lokt steeds meer Vlaamse reizigers

Luchthaven van Charleroi lokt steeds meer Vlaamse reizigers

Foto: © Photo News

De luchthaven van Charleroi kent een steeds groter aandeel aan Vlaamse reizigers. Dat blijkt volgens La Libre Belgique uit een recent onderzoek naar de klanten van Brussels South Charleroi Airport (BSCA).

Voor het onderzoek werden eind april en begin mei 5.000 mensen ondervraagd die de veiligheidscontrole waren gepasseerd. Daaruit blijkt dat maar liefst 47 procent van de Belgische reizigers uit het noorden van het land komt.

In 2010 en 2011 werd, telkens tijdens dezelfde periode, ook al zo'n onderzoek uitgevoerd op de luchthaven van Charleroi. Toen maakten de Vlamingen nog maar 35 procent van het Belgische cliënteel uit.

Rechtstreekse busverbindingen

Het aandeel Waalse reizigers is, logischerwijs, afgenomen van 38 procent in 2010 naar 32 procent dit jaar. Brussel is goed voor zowat een vijfde van het aantal Belgische reizigers.

De toename van het aantal Vlaamse reizigers is volgens de woordvoerder van de luchthaven toe te schrijven aan het bestaan van de rechtstreekse busverbindingen van Antwerpen en Leuven naar Charleroi.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees