Geen verrassingen op Gentse N-VA-lijst

 Geen verrassingen op Gentse N-VA-lijst

Siegfried Bracke Foto: BELGA

GENT - De Gentse N-VA-afdeling heeft zaterdag haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Kamerlid en voormalig VRT-journalist Siegfried Bracke trekt - zoals aangekondigd - de lijst, lijstduwer wordt huidig gemeenteraadslid en gemeenschapssenator Helga Stevens.

Geen grote verrassingen meer tussen de 51 namen die N-VA zaterdag bekendmaakte. Plaatsen een en twee, Siegfried Bracke en senator Elke Sleurs, lagen al langer vast.
Op plaats drie komt Atik Özer (46), een Belg met Turkse wortels en eigenaar van een reisbureau in de Sleepstraat. Karlijn Deene staat op vier. Gemeenteraadslid Isabelle De Clercq, (ex-CD&V, ex-LDD) kreeg de vijfde plaats. Op zes staat Guido Meersschaut, een bekende gepensioneerde Gentse vishandelaar.

De dertiende plaats is voor Geertrui Vercaemer, de 19-jarige dochter van Kristina Colen, ex-Vlaams Belanglid en huidig Belfortploeglid in de Gentse gemeenteraad. Op de 16de plaats staat Itsukwi Esther. "Zij is het perfecte voorbeeld waar N-VA voor staat en naar toe wil", meent Bracke. "Zes jaar geleden is ze uit Nigeria naar hier gekomen, heeft onmiddellijk Nederlands geleerd en is ook meteen aan het werk gegaan. Toen ik haar voor het eerst zag en vroeg waar ze vandaan kwam, antwoordde ze: "Ik kom uit Ledeberg". 

Op 18 staat oud-OCMW-secretaris in Gent, Eric Wauters. Lieve Robert-Bogaert (78) op de 31ste plaats is de oudste op de lijst.

Lijstduwer wordt huidig gemeenteraadslid en gemeenschapssenator Helga Stevens, die momenteel een eenmansfractie vormt voor N-VA in de Gentse gemeenteraad. Tweede lijstduwer wordt volksvertegenwooriger Peter Dedecker, derde lijstduwer KU Leuven professor Matthias Storme. Op 48 staat hoogleraar geschiedenis Eric Defoort.

Corrigeer

MEER NIEUWS