Groen wil 'positief alternatief' zijn voor traditionele partijen

In Mechelen heeft Groen zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen afgetrapt. Voorzitter Wouter Van Besien wilde daarbij duidelijk maken dat Groen een 'positieve alternatief' wil zijn voor de traditionele partijen die 'vergroeid zijn met de macht en de stilstand'.

Een paar honderd kandidaten en partijleden kwamen naar Mechelen afgezakt voor de campagnestartdag, waar ze bijvoorbeeld informatie konden uitwisselen over hoe te onderhandelen over een coalitei of hoe om te gaan met de  pers.

60 raadsleden

Van Besien stak zijn ambitie niet onder stoelen of banken; 'Groen is klaar om mee te besturen', klonk het. 'Wij willen minstens 60 raadsleden bij en inbreken in meerderheden zowel in de stad als op het platteland. Wij willen de inwoners van onze steden en gemeente een keuze aanbieden. Een keuze tussen de traditionele partijen die instemmen met grote en dwaze projecten zoals Uplace en zoals een Oosterweel-autostrade dwars door Antwerpen of Groen die de bewoners en de stads-en gemeentekernen voorop plaatst.'

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S