Svetlana Bolshakova wint in Bilbao

Bolshakova Foto: BELGA

Svetlana Bolshakova heeft zondag het hink-stap-springen op de atletiekmeeting in het Spaanse Bilbao gewonnen. De 27-jarige Belgische van Russische origine deed dat met een sprong van 14m07, bij een rugwind van 2,1 meter per seconde.

'Maar een voordeel was die rugwind niet echt', verklaarde trainer Michel Boels. 'De wind was zeer onstabiel en dat had nulsprongen en afstoten ver voor de afstootbalk tot gevolg. Hopelijk is de wind volgende week in Rhede stabiel, want er dient absoluut nog gewerkt te worden aan de aanloop. Wat wel heel positief is, is dat Svetlana zelfs in deze omstandigheden over de 14 meter springt. Vergeet niet dat dit slechts haar tweede wedstrijd was na lange afwezigheid.'

Bolshakova maakte maandag in Lokeren haar wederoptreden na een zware blessure. In juni van vorig jaar scheurde ze tijdens een meeting in het Marokkaanse Rabat haar linkerachillespees. In Lokeren sprong ze met 14m28 meteen de limiet voor deelname aan de Europese kampioenschappen in Helsinki (27 juni-1 juli).

Het Belgisch record van Bolshakova staat op 14m55. Met die sprong veroverde ze in juli 2010 brons op het EK in Barcelona. Op het Europees kampioenschap wil Bolshakova de limiet voor de Olympische Spelen springen. Die staat op 14m40.

Corrigeer