Plannen Het Tafelrond krijgen stilaan vorm

Hypermodern project van start

Hypermodern project van start

Er komen onder meer appartementen en een studio voor praatprogramma's in Tafelrond. Foto: cbl

Leuven -

Option-topman en OHL-voorzitter Jan Callewaert laat weten dat de bouwprocedure van het Tafelrond loopt. Zoals bekend komt er een viersterrenhotel, maar ook onder andere een studio voor praatprogramma's en appartementen voor expats.

Callewaert kocht in 2005 het Tafelrond voor 6,4 miljoen euro van de Nationale Bank. Daarna bleef het lang stil rond de concrete invulling van het pand. Vorig jaar lekte wel uit dat het Tafelrond een viersterrenhotel zou worden, maar meer informatie wilde Callewaert niet kwijt.

Hoger niveau

‘Sinds vorige week zijn de bouwaanvragen volledig afgerond en opgestuurd. De bouwprocedure loopt dus. Het wordt een prachtig initiatief met een restaurant, een binnentuin, een studioruimte voor praatprogramma's en een aantal appartementen onder het dak voor expats of mensen die voor langere tijd in Leuven willen wonen', vervolgt hij. ‘We hebben hier zoiets als ‘Leuven in scène', waarmee onze stad hoge ogen gooit. Wel, gelijkaardige initiatieven die ons naar een hoger niveau brengen, missen we nog. Op dat vlak zal het Tafelrond zeker en vast een bijdrage leveren', zegt hij.

Voorlopig trekt Callewaert het project alleen. ‘De reden dat het nu alleen bij mij zit, is omdat er een concept achter zit. Dat concept wou ik absoluut bij mij houden omdat ik de ziel die rond het historische gebouw van het Tafelrond zit, wil bewaren. Het Tafelrond moet niet zomaar een plek worden waar je terechtkunt voor een hapje, een bezoek moet als het ware in je kleren blijven hangen. Ik wil dat de mensen buitenkomen met een gevoel van ‘Wauw, ik heb hier iets unieks meegemaakt'', legt Callewaert uit.

‘We hebben voornamelijk inspiratie opgedaan in Parijs. In België zijn er een aantal voorbeelden zoals de Belga Queen in Brussel en Gent. Het gaat hier om zaken die iets verrassends doen. De moeilijkheid is het kunnen vertalen naar Leuven, het landelijke en de rol van de universiteit in deze stad. Het moet sowieso iets van hier worden.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio