Jongeman neemt op 24 juni deel aan WK schansspringen

Niels Cornette (21) aast op record van Tom Waes

Niels Cornette (21) aast op record van Tom Waes

Niels Cornette is een succesvol skiër, maar neemt voor het eerst deel aan een wedstrijd schansspringen. Foto: Kurt Desplenter

HANDZAME -

Op zondag 24 juni neemt Niels Cornette (21) deel aan het wereldkampioenschap schansspringen in het Duitse Willingen. Daar wil hij het Belgische record van Tom Waes verbreken.

Tom Waes slaagde er tijdens zijn populaire programma Tomtesterom in om het Belgische record schansspringen achter zijn naam te zetten. Maar dat zal waarschijnlijk niet lang standhouden. Niels Cornette uit Handzame doet op 24 juni een poging om het record te verbreken.

‘Het idee om te gaan schansspringen komt van mijn oom Tom Cornette. Ik had Tomtesteron wel eens gezien maar zonder de aanmoediging van mijn oom zou het er nooit van gekomen zijn. Mijn motto is duidelijk: als Tom Waes het kan, dan kan ik het ook. En ik ben met een groep op trainingsweekend naar Meinerzhagen vertrokken. Het was een ongelofelijke ervaring. Ik heb nog nooit in mijn leven iets met schansspringen gedaan', vertelt Niels Cornette.

‘Marc Nölke was de trainer van dienst, dezelfde trainer die Tom Waes begeleidde. Hij is een pracht van een mens en een zeer goede trainer. Ik heb geen ambitie om er echt mijn sport van te maken, daarvoor heb ik al genoeg in mijn leven op de ski's gestaan', vervolgt Niels Cornette.

Belgisch kampioen

De jonge Handzamenaar studeerde vier jaar aan de topsportschool in Wilrijk, maar nu is hij student aan het Katho Kortrijk, waar hij de afdeling Automotive Management volgt. ‘Ik ben Belgisch skikampioen bij de junioren en na het Belgisch kampioenschap in mei van vorig jaar ben ik ermee gestopt. Ik heb er lang over nagedacht en wou tegen mijn dertigste al iets opgebouwd hebben in mijn leven met een huisje, tuintje, vrouw, kinderen, hond of twee, je weet wel. Niet dat skiën geen toekomst heeft, maar je moet in de top vijftien van de wereld staan om deftig geld te verdienen. Daarbij ben je ook zo'n 200 dagen per jaar weg van huis. Dat is eigenlijk de grootste reden waardoor ik met het skiën gestopt ben. Ik kan het skiën wel combineren met mijn studies, maar het zou lastig zijn. Ik wil eigenlijk zelf niet zo veel meer in het buitenland zijn. Ik ski sinds mijn 10 jaar en ik heb al genoeg witte wanden van hotels gezien voor de rest van mijn leven', aldus nog Niels Cornette.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio