Advocaat beklaagde beschuldigt verkeersdode van overdreven snelheid

TIELT/WAREGEM -

De Brugse politierechter Rudi Sierens zal op maandag 25 juni vonnis vellen in het dodelijk verkeersongeval waarbij de 26-jarige Nick Verhaeghe uit Tielt vorig jaar om het leven kwam. Volgens de raadsman van de aanrijder, een man uit Waregem, draagt het slachtoffer mee schuld.

Nick Verhaeghe was op 31 mei vorig jaar met zijn bromfiets op weg naar zijn werk bij het grondwerken- en betonbedrijf Elna in Zwevezele. Maar in de Sint-Michielsstraat in Tielt kwam het toen tot een aanrijding met de personenwagen bestuurd door Adrem S. uit Waregem, die vanuit de Luchtbalstraat kwam. Vrijgezel Nick Verhaeghe overleefde de klap niet.

Helm niet correct op

Voor de politierechtbank in Brugge kwam het tot een harde confrontatie tussen de advocaten van de burgerlijke partijen, die een schadevergoeding vragen, en de raadsman van de Waregemnaar. Volgens die laatste treft het slachtoffer mee schuld aan het dodelijke ongeval. Meester Hans Ponsaerts vindt dat de grote impact van de crash op de wagen van Adrem S. erop wijst dat de bromfietser sneller moet gereden hebben dan de toegelaten vijfentwintig kilometer per uur.

De advocaat wees er ook op dat de helm van het hoofd van de jonge bouwvakker was gevallen, volgens Ponsaerts een teken aan de wand dat hij de helm niet correct droeg.

In dit ongeval werd nooit een deskundige aangesteld door het parket, wat het niet gemakkelijker maakt voor de politierechter om een oordeel te vellen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio