Knokke-Heist opnieuw decor voor exclusieve fuif

Grootste chocoladefontein van Europa komt naar Knokke-Heist

© if

Op woensdag 8 augustus is het mondaine Knokke-Heist het decor voor het Bal du Zoute. De organisatoren verwachten zo'n 4.000 genodigden en BV's. Ook de grootste chocoladefontein van Europa valt er te bezichtigen.

Het mondaine Knokke-Heist is al heel wat gewoon als het om exclusieve feesten gaat. Maar Bal du Zoute zal wel een plaatsje krijgen in het rijtje van de meest prestigieuze fuiven aan de kust.

Volgens organisator Mathieu De Ruyck zal het feest plaatsvinden op twee verschillende locaties. ‘De fuif gaat door in Knokke-Out en de Gotha Club, waar een heus tentendorp is voorzien', zegt hij. ‘De 4.000 genodigden worden die avond getrakteerd op een exclusieve modeshow, VIP-barbecue, tientallen optredens en een vuur- en lichtspel. Ook de grootste chocoladefontein van Europa zal te bewonderen zijn. Het wordt een fontein van anderhalve meter hoog met een buffet met allerhande lekkernijen. Deelnemers zullen ook kunnen genieten van een chocoladen hostie en zullen zich kunnen bekeren tot de godin van de Chocolade Ixcacau. Dat zal gebeuren in een ingerichte kapel waar bijhorende nonnen de hosties aanbieden aan de gasten, zoals bij een plechtige communie', vertelt De Ruyck.

De chocoladefontein vormt maar één van de blikvangers van Bal du Zoute. ‘We hebben nog veel meer verrassingen in petto, zoals het witten van tanden of het optreden van de wereldkampioen dans. Verder zullen de gasten ook golf kunnen spelen op een groot scherm', zegt mede-organisator Francis Boussy.

Volgens De Ruyck hebben al heel wat bekende Vlamingen toegezegd dat ze naar Bal du Zoute komen. ‘Vorig jaar kregen wij al verschillende gewezen Miss België, BV's en politici over de vloer. Om het verrassingseffect te behouden, is het de bedoeling om nu nog geen namen bekend te maken', zegt De Ruyck.

Vanaf dit jaar is het evenement enkel toegankelijk voor meerderjarigen. De organisatoren mikken op een rijp publiek. Door de lage inkomprijs blijft Bal du Zoute toegankelijk voor iedereen die in klasse en stijl wil uitgaan.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio