RECENSIE. Jay-Z en Kanye koningen van Sportpaleis

RECENSIE. Jay-Z en Kanye koningen van Sportpaleis

Foto: AFP

Wat krijg je als je de twee grootste ego's in de hiphop samen op een podium zet? Een zelden geziene lawine aan hits en een uitzinnige sfeer, zo bleek zondagavond in het Sportpaleis.

'Watch The Throne' is de naam van de samenwerking tussen Jay-Z en Kanye West. De twee grootste namen en ook wel ego's in de hiphop, ook bekend als meneer Beyoncé en meneer Kim Kardashian, beslisten om de krachten te bundelen en maakten samen een cd.

Een reeks optredens kon niet uitblijven en de rappers verkochten het Sportpaleis in geen tijd volledig uit. Zondag stonden de fans zelfs al van in de vroege namiddag aan te schuiven om zo dicht mogelijk bij hun helden te kunnen staan.

De aanwezigen kregen allemaal waar voor hun geld. Bij het begin van de show verscheen Kanye op een platform in het midden van de zaal, dat uiteindelijk ruim 5 meter hoog ging. Jay-Z nam op eenzelfde platform plaats aan de andere kant van de zaal, vlak aan het podium en al snel leken we af te stevenen op een battle tussen de zwaargewichten, maar even later stonden ze vrolijk naast elkaar op het grote podium te rappen.

Zonder grootspraak

Jay-Z en Kanye West zijn twee iconen. Toen Kanye maar niet opgepikt werd, besloot Jay-Z hem een kans te geven bij zijn platenlabel en maakte hem zo mee groot. West blijft zichzelf vooralsnog de beste rapper van de wereld vinden, Jay-Z bewijst zonder grootspraak dat hij dat zelf is.

Hoogtepunten van de ruim twee uur durende show waren niet de nummers die de rappers samen maakten, wel de hits waarmee ze het de voorbije jaren schopten tot toppers in de hiphopwereld. Kanye scoorde met Gold Digger, All of the lights, Runaway en Touch The Sky, terwijl Jay-Z Hard-Knock Life, Empire State Of Mind, 99 Problems en meer op het razend enthousiaste publiek losliet. Dat, in combinatie met een sterke visuele show met veel lichten en grote schermen, zorgde ervoor dat de hele zaal geboeid bleef kijken en luisteren. Zelden kregen rappers in een concertzaal van die omvang zoveel respons van het publiek.

Opmerkelijk was ook het intermezzo toen What a wonderful world van Louis Armstrong gespeeld werd. Op de twee grote schermen zagen we toen beelden van de Ku Klux Klan, atoombommen en bijtende dieren.

Afsluiter van het optreden was Niggas in Paris, waarmee de rappers op dit moment een enorme hit hebben. Jay-Z en Kanye brachten het nummer maar liefst zes keer, zo enthousiast bleef het publiek erop reageren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees