Facebook binnenkort ook voor kinderen jonger dan 13 jaar

Facebook binnenkort ook voor kinderen jonger dan 13 jaar
Facebook is bezig met een test om profielen van kinderen te koppelen aan die van hun ouders. Dat meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal maandag. Zo zouden ook kinderen jonger dan 13 jaar een profiel kunnen aanmaken. Momenteel is dit officieel niet mogelijk, maar liegen de kinderen over hun leeftijd. Als de profielen gekoppeld worden, kunnen de volwassenen kiezen met wie hun kinderen bevriend worden en welke applicaties ze mogen gebruiken.

De kans is zeer groot dat er sterk gereageerd zal worden op het plan. De sociaalnetwerksite krijgt namelijk al veel commentaar van politici en jongerenorganisaties dat ook kinderen jonger dan 13 zo gemakkelijk een profiel kunnen aanmaken.

Volgens de krant ziet de sociaalnetwerksite zich genoodzaakt om een veilige omgeving te creëren voor de kinderen die nu toch al een profiel hebben. Bovendien zullen de kinderen meer applicaties downloaden, zoals games.

Uit een onderzoek van Microsoft blijkt dat 36 procent van de ouders weten dat hun kinderen lid zijn van Facebook voor ze 13 jaar worden. Het Amerikaanse consumentenmagazine Consumers Report schreef vorig jaar bovendien dat ongeveer 7,5 miljoen kinderen jonger dan 13 jaar lid zijn van Facebook, van wie vijf miljoen jonger zijn dan 10 jaar.

'Recente rapporten hebben aangetoond hoe moeilijk het is om een leeftijdsgrens op te leggen op het internet', zegt Facebook in de krant. 'We zijn voortdurend in dialoog met belanghebbenden, toezichthouders en andere politieke verantwoordelijken over hoe we het internet een verantwoordelijke omgeving maken voor kinderen.'

 

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees