Beauty

GETEST. Hoe gênant is een bikiniwax?

GETEST. Hoe gênant is een bikiniwax?

Foto: shutterstock

Hoewel de bikiniwax wordt getipt als dé manier om ongewenste haartjes te vermijden, is niet iedereen happig op een stripsessie van de meest intieme zone. Terechte angst? Wij deden de test.

'Het is de eerste keer', delen we schoorvoetend mee aan de schoonheidsspecialiste van dienst, nadat we bij het binnenkomen het woord 'bikiniwax' zo zacht mogelijk fluisterden aan de afspraakbalie. 'Euh, je begint met je broek uit te doen', helpt de waxeuse ons een handje - hier wordt niet flauw gedaan, zoveel is duidelijk.

Voor wie het een geruststelling kan zijn: een gewone bikiniwax gebeurt met je onderbroek aan - enkel bij de Brazilian wax (exotisch woord voor 'alles weg') kan dit niet. De schoonheidsspecialiste geeft ons een doekje waarmee we de randjes van onze onderbroek beschermen tegen de wax. Dan vraagt ze om ons slipje opzij te trekken tot waar we graag gewaxt willen worden. Anders gezegd: wat je niet wil laten zien, blijft netjes bedekt.

Valt mee, denken we, terwijl we ingesmeerd worden met warme was. Tot die was droogt en met fikse bewegingen weggetrokken wordt. We worden lichtjes wit rond de neus: om netjes gewaxt te zijn, moet je blijkbaar pijn lijden. 'Het wordt telkens een beetje minder pijnlijk', verzekert de specialiste ons - we hopen het vurig.

Het resultaat is echter om tevreden over te zijn: onze bikinilijn ziet er netjes uit en blijft drie weken in perfecte staat. Bovendien is de wax veel minder gênant dan we ons hadden voorgesteld - al ben je beter niet kleinzerig.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees