Open VLD nog onbeslist over tweede plaats

Open VLD nog onbeslist over tweede plaats
ANTWerpEN -

Open VLD zal ten laatste volgende week een bijna volledige gemeenteraadslijst kunnen voorleggen. Voor de tweede plaats komen nog drie kandidaten in aanmerking.

Hier en daar zal nog een plaats open staan voor kandidaten waarmee lijsttrekker Annemie Turtelboom nog gesprekken voert. Er zullen heel wat nieuwe namen, vooral van (allochtone) ondernemers, op de lijst staan. De top tien wordt samengesteld uit beurtelings mannen en vrouwen. Het geheel wordt een mix van jonge liberalen die voor het eerst opkomen, kandidaten van de districtslijsten en parlementairen.

Over de tweede plaats is nog niets beslist. Dat wijst er op dat Turtelboom tegenstand krijgt voor ‘haar kandidaat' gemeenteraadslid Kris Luyckx. Zijn beperkte achterban binnen de partij zou hem parten spelen. Open VLD-voorzitter voor Groot-Antwerpen Axel Polis roept minder weerstand op en ook fractieleider Claude Marinower is nog niet afgeschreven. Marinower wordt ook naar voor geschoven als lijstduwer, maar ziet daar zelf tegenop. Een Open VLD'er verwoordt het zo: ‘Elke kandidaat voor de tweede plaats heeft zijn voor- en nadelen.'

Wat Luc Bungeneers nu gaat doen, is nog niet geweten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio