Man vergiftigde roofvogels

Turnhout/Geel -

Guy H. uit Turnhout riskeert 10.000euro boete voor de vergiftiging van roofvogels in Geel.

In een bos in Geel werden in februari en maart 2011 dode roofvogels aangetroffen. Het ging om één havik en vier buizerds. Daarnaast werden er ook karkassen van een fazant en een houtduif gevonden.

Controleurs van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) controleerden eind maart de wagen van Guy H. die ze ter plaatse aantroffen. Ze vonden twee verpakte karkassen van een fazant en een eend. Het borstvlees was weggesneden en in de krop vonden de controleurs zakjes met rattenvergif.

‘Volgens de beklaagde had hij de karkassen langs de weg gevonden en wilde hij de dieren begraven', zegt openbaar aanklaagster Sarah Boogers. ‘Dat is ongeloofwaardig omdat hij pas weken na de controle met dat verhaal op de proppen kwam. Aanvankelijk beweerde hij van niets te weten. Bovendien ging het om verse kadavers die dan ook nog eens netjes verpakt waren. Later, bij een huiszoeking, werden dode vogels aangetroffen in een diepvriezer. We vragen een boete van 10.000euro want vergiftiging van roofvogels is een plaag.'

Meester Ludwig Sol noemde het onderzoek tendentieus. ‘Dat die vogels verpakt waren, is logisch. Mijn cliënt heeft altijd zakjes in de auto voor het geval hij dieren vindt. Hij heeft met die vergiftiging niets te maken.' Uitspraak op 26juni.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio