Oklahoma op één zege van NBA-finale

Oklahoma City Thunder staat dicht bij een eerste NBA-finale uit de clubgeschiedenis. De club ging maandag met 108-103 winnen bij San Antonio, en komt in de finale van de Western Conference zo 3-2 voor, nadat het na de eerste twee duels tegen een 0-2 achterstand aankeek. Als Oklahoma woensdag het zesde duel voor eigen publiek wint, staat het in de finale.

 Oklahoma kon maandag opnieuw rekenen op forward Kevin Durant, die topscorer werd van zijn team met 27 punten. Aan de overkant was de Argentijns-Franse tandem Manu Ginobili-Tony Parker respectievelijk goed voor 34 en 20 punten, maar zij konden een derde nederlaag op rij niet voorkomen.

Voor de Spurs dreigt zo een herhaling van de play-offs in 2004. De club, toen al met Ginobili, Parker en Tim Duncan, kwam toen ook op een 2-0 voorsprong in de finale van de Western Conference tegen de Lakers, maar verloor vervolgens vier keer op rij.

In de Eastern Conference kan Miami dinsdag een optie nemen op de finale. Het ontvangt dan thuis de Boston Celtics, de tussenstand is 2-2.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport

Uitslagen & standen

Vorige speeldag Volgende speeldag

Speeldag 39 -

Wedstrijd Resultaat
Luik - Charleroi ...-...
Bergen - Antwerp Giants ...-...
Leuven - Aalstar ...-...
Limburg Utd - Kang.-Willebr. ...-...
Oostende - Brussels ...-...
Kang.-Willebr. - Limburg Utd ...-...
Antwerp Giants - Bergen ...-...
Brussels - Oostende ...-...
Aalstar - Leuven ...-...
Charleroi - Luik ...-...